Indulás előtt - On2WheelsOn2WheelsIndulás előtt

Fontos! Indulás előtt olvasd el a bérleti feltételeket és állítsd be megfelelően a kerékpárt. A rossz beállítások balesetveszélyesek és az alkatrészek sérüléséhez vagy tönkremeneteléhez is vezethetnek! Bátran kérj segítséget a kölcsönző dolgozóitól. Kerékpározás közben pedig légy körültekintő, elővigyázatos, vedd figyelembe erőnlétedet és a várható idöjárást. Tartsd be a KRESZ szabályait.

 

Helyes és biztonságos beállítások:

Váz: Számodra ideális méretű a kerékpár váza, ha azt lábad közé véve kényelmesen tudsz két lábbal állni a földön úgy, hogy a felső cső nem ér hozzád, valamint felülve a nyeregre a kormányt és a fékkarokat is könnyedén eléred.

Nyereg: A nyeregmagasság beállításához ülj fel a kerékpárra, majd az egyik pedált hajtsd az alsó holtpontra, és tedd rá a sarkad. Ha a lábad kényelmesen nyújtott, a térded enyhén hajlított és a derekad nem lóg le az adott oldalon, akkor a nyeregmagasság jó. A nyeregcsövet semmi esetre se húzd ki a maximális jelzésen túl! A nyereg helyes állásszöge minden kerékpáron vízszintes. Ha bármilyen okból a nyereg, vagy annak beállítása nem felel meg neked, kérd szerelőnk segítségét!

Stucni és kormány: Kerékpárjaink többsége A-head típusú kormányszárral van felszerelve, melyek magasságán csak némi szereléssel lehet állítani. A beállítások az adott kerékpár méreteihez igazítottak, átállításuk csak a legritkább esetben indokolt. Módosításhoz minden esetben kérd szerelőnk segítségét!

Csomagtartó: A kerékpárokra szerelt csomagtartók kapacitása és teherbírása meghatározott nagyságú. Gyermekek, vagy felnőttek szállítására nem alkalmasak!

Szemrevételezés: Miután mindent beállítottál pörgesd meg a kerekeket, ellenőrizd a fékek működését és vedd szemügyre a gumik külső felületét. Bármilyen kétség merül fel benned a megfelelőség tekintetében, kérd ki szerelőnk véleményét.

Kerékpárok helyes kezelése:

Tartsd észben, hogy az első fék erősebb fékhatást képvisel.

Nagy terhelés alatt ne válts sebességet, mert az alkatrészek gyors kopásához, műszaki hibához vezethet.

Ne válts keresztbe.

Inkább ”pörgess” és ne erőlködve tekerj.

A kerékpárt ne támaszd/döntsd el soha a váltó felőli oldalára.

Kerüld a kátyúkat.