Rólam - On2WheelsOn2WheelsRólam

Nevem Rabatin Zsolt. 1979-ben születtem Tapolcán. rzs
Talán Édesapámnak köszönhetem, aki tengerész volt, hogy egész kicsi koromtól kezdve mozgalmas életem van, mely többnyire utazással telik. Vele ellentétben azonban én inkább a szárazföldre specializálódtam.

Pár évnyi családos dunai hajózás után az iskolai tanulmányaimat Győrben kezdtem meg, majd Zánkán, Balatonfüreden és Veszprémben folytattam. Kerékpáros karrierem a Balaton-Party kerékpáros egyesület tagjaként indult. Ekkortól kezdve egészen mostanáig évente átlagosan 10 ezer kilométert tekerek. A nyári szünidőket nyugat európai országokban dolgozva és kerékpározva töltöttem. Német-, és vesztfáliai amatőr csapatokat erősítettem. 1998-ban Norvégiában a világhírű Trondheim-Oslo futamon is részt vettem, de osztrák maratonokon is indultam.
Polgári szolgálatosként egy évet töltöttem sportszertárosként a zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban, ahol az edzésre is bőven jutott idő, így kerékpáros sikereim száma is nőtt. Később Győrben egy kétszemélyes kerékpáros futárszolgálat működtetője voltam, melynek kapcsán a helyi közszolgálati szervek egyik kedvenc célpontja és a helyi sajtó nem kevésbé üldözött interjúalanya lettem. Ezt az utat számos felmerülő nehézség miatt kellett feladnunk. Ezek után dolgoztam többek közt Mallorcán és Andalúziában, mint műhelyfőnök, túravezető, hangulatfelelős és edzésszervező, valamint Balatonfüred legjobb kerékpáros boltjában. 2004-ben kerékpáros és gyalogos szakágban szereztem a MTSZ által elismert túravezetői minősítést.
Családi vállalkozásban a Balaton környékén és a fővárosban együttműködve a szállásadókkal kerékpárkölcsönző pontokat működtetünk. Kerékpáros-, és gyalogos túrákat, edzőtáborokat, csapatépítő hétvégéket és aktív nyaralásokat szervezünk. Kerékpárparkunk többségben egyedi építésű (custom made) bringákból áll, kifejezve szeretetünket és érdeklődésünket a kerékpáros sport iránt.
2008-ban, elfogadva egy profi felszereléssel kereskedő oslói bolt felkérését a messzi északra költöztem, egyidejűleg nehéz szívvel elutasítva a német Rose-Versand munkaajánlatát. Nem állíthatom viszont, hogy szimplán a kétkerekűek megszállottja vagyok, hiszen 2007-ben Győrött sárkányhajósként, az első bálozók kategóriában csapattársaimmal a második helyen végeztem. Mostanság Mallorca, Norvégia és természetesen a varázslatos Balaton-felvidék között ingázom, és hirdetem az igét: BRINGÁRA MAGYAR!